Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομίας ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, οφείλουν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, αφενός να δηλώσουν προτίμηση για τις σχολές Αξιωματικών ή/και Αστυφυλάκων στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, από τη δημοσίευση της προκήρυξης, 17-05-2021, μέχρι την ώρα 15.00 της 02-06-2021, τα εξής δικαιολογητικά:

i. Αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα της προκήρυξης.

ii. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (έγχρωμες διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ν’ αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/ης υποψήφιου/ας ευκρινώς.

iii. Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που στοιχεία του δελτίου ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση. Οι ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία, υποβάλουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του νόμιμου τίτλου παραμονής τους στην Ελλάδα.

iv. Υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με υπόδειγμα, ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δήλωσαν ή θα δηλώσουν προτίμηση σε μία ή και στις δύο Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αστυφυλάκων – Αξιωματικών), στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

v. Ενημέρωση – Δήλωση συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα της προκήρυξης.

vi. Οι έγγαμοι/ες με αλλογενείς αλλοδαπούς υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν την υπηκοότητα του/ης συζύγου τους.

Β. Επιπλέον δικαιολογητικά υποψηφίων ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 (Α’ 152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Γ. Επιπλέον δικαιολογητικά υποψηφίων ειδικών κατηγοριών του άρθρου 30 του Ν. 4760/2020 (Α΄ 247).

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.» (Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το Ν. 2909/2001), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης, 17-05-2021, μέχρι την 15:00 ώρα της 30-07-2021, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν.

Η προθεσμία της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους/τις υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 30 του Ν. 4760/2020 (Α΄ 247).

Μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν θα γίνεται δεκτή.

δείτε την προκήρυξη

δείτε τον αριθμό εισακτέων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...