Προκήρυξη Εισαγωγής Σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας (για Υποψήφιους μαθητές & απόφοιτους ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με Πανελλαδικές Εξετάσεις) 2020

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

1.            Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή του κατά περίπτωση νόμιμου τίτλου παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 12-06-2020.

2.            Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.» (Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το Ν. 2909/2001), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την 15:00 ώρα της 31-07-2020, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν.

3.            Μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν θα γίνεται δεκτή.

Β. Διαδικασία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμό ή στα Προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

1.            Ο/Η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος που δέχεται τα δικαιολογητικά ή άλλος/η Αξιωματικός οριζόμενος για το σκοπό αυτό:

Α.            Χορηγεί σε κάθε υποψήφιο/α ένα (1) έντυπο αίτησης συμμετοχής (υπόδειγμα Α΄), το οποίο ο/η υποψήφιος/α υποχρεούται να το συντάξει ιδιοχείρως παρουσία του αρμόδιου Αξιωματικού και να το προσκομίσει με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Β.            Ελέγχει τα στοιχεία που ανέγραψαν οι υποψήφιοι/ες στην αίτησή τους, μεριμνά για την ορθή συμπλήρωση αυτών, καθώς και την ακρίβεια και πληρότητα των δικαιολογητικών που θα προσκομίσουν. Σο δελτίο εξεταζομένου/ης υποψήφιου/ας του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, από το οποίο προκύπτει ο κωδικός εξεταζομένου υποψηφίου, να φωτοτυπείται και να επισυνάπτεται στα δικαιολογητικά, καθώς αποτελεί μέσο εξατομίκευσης κάθε υποψήφιου/ας. Εφόσον κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής δεν έχει χορηγηθεί το ως άνω δελτίο στον/η υποψήφιο/α από το Τπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο/η τελευταίος/α έχει υποχρέωση να το προσκομίσει αμέσως μετά την παραλαβή του.

Γ.             Μετρά το ανάστημα κάθε υποψήφιου/ας και συντάσσει τη σχετική βεβαίωση πάνω στο έντυπο της αίτησης συμμετοχής.

Δ.            Επιστρέφει αιτιολογημένα, με αποδεικτικό, τα δικαιολογητικά στους/ις υποψήφιους/ες που δεν έχουν το απαιτούμενο ανάστημα ή το όριο ηλικίας, πλην της αίτησης συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α αμφισβητεί το ανάστημα που βεβαιώθηκε, το Αστυνομικό Σμήμα υποβάλει στην προϊσταμένη Διεύθυνση Αστυνομίας τα δικαιολογητικά του/ης υποψήφιου/ας, με τη βεβαίωση αναστημομέτρησης που συνέταξε επί της αίτησης συμμετοχής, προκειμένου να υπάρξει οριστική απόφαση επί της αμφισβήτησης, με σχετική πράξη αρμόδιας τριμελούς επιτροπής Αξιωματικών της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 της ενότητας Δ του παρόντος Κεφαλαίου IV. Ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει την αμφισβήτηση μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι για όσους/ες υποψήφιους/ες βεβαιωθεί από τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα ή τις Επιτροπές των Διευθύνσεων Αστυνομίας ότι κατέχουν το απαιτούμενο ανάστημα και προσέλθουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις, το ανάστημά τους θα μετρηθεί εκ νέου και αμετάκλητα από την Αθλητική Επιτροπή και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους/ες υπεύθυνους/ες δεν βεβαίωσαν το ακριβές ανάστημα των υποψηφίων.

Ε.            Χορηγεί τα έντυπα υπεύθυνων δηλώσεων [ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΤ΄ και κατά περίπτωση το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Δ΄] στον/ην υποψήφιο/α και αυτός/ή (υποψήφιος/α) υποχρεούται να τα συμπληρώσει ιδιοχείρως και να τα υπογράψει.

Στ.          Συντάσσει εις διπλούν (2) αποδεικτικό παραλαβής της αίτησης συμμετοχής όλων των υποψήφιων και τους χορηγεί αντίγραφα των Παραρτημάτων (3) και (4) που επισυνάπτονται στην παρούσα (προκήρυξη), μνημονεύοντας τη χορήγηση αυτών στο προαναφερόμενο αποδεικτικό.

Ζ.            Υποβάλει, την επομένη της παραλαβής, τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, στην προϊσταμένη Διεύθυνση Αστυνομίας, με ονομαστική κατάσταση των υποψηφίων, κατά αλφαβητική σειρά, φύλο και κατηγορία συμμετοχής στις εξετάσεις.

Η.            Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων του Εξωτερικού που θα παραληφθούν από τα Προξενεία, αφού ελεγχθούν ως προς την πληρότητα και ορθότητά τους και βεβαιωθεί το ανάστημα των υποψηφίων, να διαβιβασθούν το συντομότερο δυνατό στη Διεύθυνση Αστυνομίας του τόπου διαμονής των υποψηφίων στην Ελλάδα, η οποία θα προβεί στον επανέλεγχό τους. Για το σκοπό αυτό, πρέπει επί της αίτησης να αναγράφεται η διεύθυνση διαμονής του/ης υποψήφιου/ας στην Ελλάδα και ο αριθμός τηλεφώνου του/ης (κινητό & σταθερό).

Θ.           Οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα προσόντα και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, να απευθύνονται στην οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραπέμπονται οι υποψήφιοι/ες για διευκρινίσεις στο Αρχηγείο.

δείτε εδώ ολόκληρη την Προκήρυξη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...